Zoutelande, 6 t/m 12 december 2021
Programma

Zondag 5 december
- Aankomst speelster en officials

Maandag 6 december
- 10:30 uur: Openingsceremonie
- 11:00 uur: Ronde 1

Dinsdag 7 december
- 11:00 uur: Ronde 2

Woensdag 8 december
- 11:00 uur: Ronde 3

Donderdag 9 december
- 11:00 uur: Ronde 4

Vrijdag 10 december
- 11:00 uur: Ronde 5

Zaterdag 11 december
- 11:00 uur: Ronde 6

Zondag 12 december
- 09:30 uur: Ronde 7
- 15:00 uur: Prijsuitreiking
- Eventueel barrages
Toernooibase

Nog vijf kanshebbers voor de Nederlandse titel

In het NK voor vrouwen kunnen met alleen de slotronde op zondag nog voor de boeg nog vijf speelsters kampioen worden. Vitalia Doumesh en Jacqueline Schouten staan er relatief het beste voor. Ondanks dat beiden er in de voorlaatste ronde niet in slaagden hun partij te winnen staan ze een punt voor op het drietal Heike Verheul, Ester van Muijen en Laura Timmerman.

Vitalia Doumesh - Laura Timmerman.

Vitalia Doumesh – Laura Timmerman.

Door Daaf Kasse

Vitalia kwam in de voorlaatste ronde remise overeen met Laura Timmerman. Het programma Sjende Blyn zag in het middenspel kansen voor Vitalia, maar volgens Kingsrow was er nooit echt gevaar voor Laura.

Jacqueline speelt dit toernooi alleen maar spannende partijen en dat geldt zeker voor het duel dat ze met Daniëlla de Vos uitvocht. De damster uit Bergen op Zoom maakte het de koploopster bepaald niet makkelijk en hoewel het volgens Kingsrow allemaal wel meeviel zag het er in het middenspel even dreigend uit voor Jacqueline.

Heike Verheul miste een uitstekende kans om op gelijke hoogte met Vitalia en Jacqueline te komen. Tamar Visser koos voor dezelfde opening als tegen Jacqueline maar had haar lesje geleerd en kwam nu aanzienlijk beter voor de dag. Heike veroverde desondanks het initiatief en kon op de 46ste zet met de dubbele ruil 29-23! de kroon op het werk zetten. De variant die ze koos zag er ook kansrijk uit maar volgens de alwetende programma’s heeft er na deze gemiste kans geen winst meer voor haar ingezeten.

Ester van Muijen voegde zich bij de achtervolgers door een zege op Barbara Graas. Na het door Barbara gespeelde 41…17-21? (beter is 14-19 met kansen op een punt) nam Ester een doorbraak die haar uiteindelijk een winnend eindspel opleverde.