Zoutelande, 25 – 30 maart 2019
Programma

Maandag 25 maart
- Aankomst speelster en officials
- 13:30 uur: Openingsceremonie
- 14:00 uur: Ronde 1

Dinsdag 26 maart
- 12:00 uur: Ronde 2

Woensdag 27 maart
- 09:30 uur: Ronde 3
- 15:00 uur: Ronde 4

Donderdag 28 maart
- 12:00 uur: Ronde 5

Vrijdag 29 maart
- 12:00 uur: Ronde 6

Zaterdag 30 maart
- 09:30 uur: Ronde 7
- 15:00 uur: Prijsuitreiking (evt. barrages)
Toernooibase

Deelneemsters

Jorien Alink, rating 1101

Na een aantal jaren niet te hebben gespeeld, is Jorien weer van de partij en ze zal zeker een aanwinst zijn in de strijd om de titel. Het laatst speelde ze in 2013 en werd toen zevende. Dit wordt al wel de twaalfde keer dat ze aan de finale deelneemt. Haar beste klassering was in 2006 met een derde plaats. Ze werd winnaar van de halve finale. Zij is lid van DES Lunteren.


 

 

Denise van Dam, rating 1118
Het wordt haar vijfde finale. In 2015, bij haar debuut, legde ze meteen beslag op een gedeelde tweede plaats. Die stunt kon ze niet herhalen; de jaren er na eindigde ze in de middenmoot. Ze plaatste zich voor deze eindstrijd door als derde uit de halve finale te komen. Ze speelt voor DC Nijmegen in de eerste klasse KNDB. Ze behaalde het afgelopen seizoen een score van negen punten uit elf wedstrijden.

 

 

 

Vitalia Doumesh, rating 1235

Dit wordt haar tweeëntwintigste finale en is daarmee een van de meest ervaren vrouwen van het gezelschap. Drie keer wist ze de nationale titel te veroveren, in 1997, 2015 en in 2017. Vorig jaar eindigde ze als derde. Ook speelt ze veel internationale toernooien, zowel EK’s en WK’s als open toernooien. Afgelopen seizoen speelde ze voor SNA in de eerste klasse KNDB en scoorde negen punten in zeven wedstrijden.

 

 

 

Ester van Muijen, rating 1178

Dit wordt haar zevende NK. Vorig jaar eindigde ze als tweede en ook dit jaar zal ze volop meestrijden om de titel. Ze speelt in het team van WSDV in de ereklasse van de KNDB. Ze behaalde afgelopen seizoen acht punten in tien partijen. Ook als trainer is ze actief. Samen met Heike Verheul leidt ze de nationale meisjestraining. Voorts reist ze vaak mee als coach van Team Holland naar EK’s en WK’s voor de jeugd.

 

 

 

Jacqueline Schouten, rating 1084

Dit wordt al haar zestiende finale. Haar beste prestatie was een tweede plaats in 1990, 1991 en 1993. Vorig eindigde ze als vijfde en moest ze zich daarom dit jaar via voorwedstrijden weer zien te plaatsen. Met een tweede plaats lukte dat royaal. Zij speelt voor damclub IJmuiden in de hoofdklasse KNDB. Dit seizoen was ze niet op dreef en scoorde ze slechts vijf punten in tien wedstrijden.

 

 

 

 

Annemieke Stunnenberg- van de Kraats, 961

Verrassend plaatste zij zich weer voor de finale. Daarvoor had ze een barrage nodig met Barbara Graas en Leonie de Graag die gelijk met haar waren geëindigd in de halve finale. Het laatst dat ze de finale haalde was in 2013. Ze eindigde toen als laatste. Het wordt haar negende finale. Ze heeft de laagste rating van het gezelschap maar de overige dames zullen een geduchte tegenstander aan haar hebben. In de competitie kwam ze uit voor DES Lunteren 3 in de tweede klasse KNDB en scoorde verdienstelijk met dertien punten uit tien wedstrijden.

 

 

Laura Timmerman, rating 1181

Het wordt haar achtste finale. Vorig jaar was ze vierde en was niet geplaatst voor deze finale. Zij kwam in aanmerking voor de sponsorplaats en was daarmee gevrijwaard van het spelen in de halve finale. Goede prestaties leverde ze in 2010 en 2011 toen ze, als junior, de sneldamtitel veroverde. Zij speelde afgelopen seizoen voor DES Lunteren in de ereklasse KNDB en scoorde vier punten in negen wedstrijden.

 

 

 

Heike Verheul, rating 1269

In 2016 en 2018 pakte ze de titel. In 2017 bleef Vitalia haar nipt voor. Dit wordt haar elfde finale en het zal voor de concurrentie moeilijk worden haar van prolongatie van de titel af te houden. In 2012 behaalde ze de Europese juniorentitel en sindsdien neemt haar kracht gestadig toe. Ze is, met Ester van Muijen, trainer van de nationale meisjesselectie. Heike speelt voor WSDV in de ereklasse KNDB en behaalde dit seizoen een score van zes punten uit negen wedstrijden.