Zoutelande, 6 t/m 12 december 2021
Programma

Zondag 5 december
- Aankomst speelster en officials

Maandag 6 december
- 10:30 uur: Openingsceremonie
- 11:00 uur: Ronde 1

Dinsdag 7 december
- 11:00 uur: Ronde 2

Woensdag 8 december
- 11:00 uur: Ronde 3

Donderdag 9 december
- 11:00 uur: Ronde 4

Vrijdag 10 december
- 11:00 uur: Ronde 5

Zaterdag 11 december
- 11:00 uur: Ronde 6

Zondag 12 december
- 09:30 uur: Ronde 7
- 15:00 uur: Prijsuitreiking
- Eventueel barrages
Toernooibase

Deelneemsters

Denise van Dam, rating 1142

Het wordt haar zesde finale. In 2015, bij haar debuut, legde ze meteen beslag op een gedeelde tweede plaats. De jaren er na eindigde ze in de middenmoot maar vorig jaar verraste ze iedereen door met twee punten voorsprong de titel binnen te halen. Op grond daarvan hoefde ze dit jaar geen voorwedstrijden te spelen. In competitieverband speelt ze voor Lent in de eerste klasse KNDB maar het team promoveert na dit seizoen naar de hoofdklasse.

Update 5 december 2021: Wegens omstandigheden wordt Denise van Dam vervangen door Daniella de Vos.

 

 

Vitalia Doumesh, rating 1253

Dit wordt haar 23e finale en is daarmee, met Barbara Graas, een van de meest ervaren vrouwen van het gezelschap. Drie keer wist ze de nationale titel te veroveren, in 1997, 2015 en in 2017. Vorig jaar eindigde ze als tweede. Ook speelt ze veel internationale toernooien, zowel EK’s en WK’s als open toernooien. Afgelopen seizoen speelde ze voor SNA. Deze club speelde al enkele keren op het hoogste niveau maar moet dit seizoen genoegen nemen met een bescheiden plaats in de hoofdklasse KNDB.

 

 

 

Barbara Graas, 996

Als het gaat om de vrouw met de meeste ervaring in de strijd om de nationale titel dan is dat Barbara. Al vanaf de eerste finale in 1973 is ze van de partij met uitzondering van enkele keren in de laatste jaren dat ze zich niet wist te plaatsen. Met de derde plaats in de voorwedstrijden wist ze zich voor deze finale te plaatsen. In de beginjaren wist ze vijfmaal de nationale titel te behalen. Barbara speelde dit seizoen voor de vereniging Zaanstreek in de eerste klasse KNDB.

 

 

Ester van Muijen, rating 1185

Dit wordt haar achtste NK. Vorig jaar eindigde ze als vierde. Op basis van die plaats kreeg ze van de organisatie in Zeeland de sponsorplaats toegewezen, zodat ze geen voorwedstrijden hoefde te spelen. De verwachting is dat ze ook dit jaar volop mee zal strijden om de titel. Ze speelt in het team van WSDV in de ereklasse van de KNDB. Ook als trainer van de nationale meisjestraining is ze actief. Voorts reist ze vaak mee als coach van Team Holland naar EK’s en WK’s voor de jeugd.

 

 

 

Jacqueline Schouten, rating 1081

Dit wordt al haar zeventiende finale. Haar beste prestatie was een tweede plaats in 1990, 1991 en 1993. Vorig eindigde ze als zesde en daarom moest ze zich dit jaar via voorwedstrijden weer zien te plaatsen. Met een tweede plaats lukte dat royaal. Zij speelt voor damclub IJmuiden in de hoofdklasse KNDB.

 

 

 

 

Laura Timmerman, rating 1187

Het wordt haar negende finale. Vorig jaar was ze vijfde en niet geplaatst voor deze finale. In de halve finale was ze oppermachtig en finishte ongeslagen als eerste. Goede prestaties leverde ze in 2010 en 2011 toen ze, als junior, de sneldam titel bij de vrouwen veroverde. Zij speelde afgelopen seizoen voor DES Lunteren in de hoofdklasse KNDB.

 

 

 

Heike Verheul, rating 1266

In 2016 en 2018 pakte ze de titel. In 2017 bleef Vitalia haar nipt voor en vorig jaar moest met vier punten achterstand op de winnares Denise genoegen nemen met een derde plaats. Dit wordt haar twaalfde finale en ze zal zich volop inzetten om voor de derde keer de titel te pakken. In 2012 behaalde ze de Europese juniorentitel. Heike speelt voor WSDV in de ereklasse KNDB.

 

 

 

244Tamar Visser, rating 912

Met 18 jaar de jongste van het gezelschap. De Friezin speelt echter al heel wat jaren en heeft bij de jeugd ook al veel internationale ervaring opgedaan. In 2014 was ze nationaal kampioen bij de pupillen meisjes, in 2016 bij de aspiranten meisjes en in 2019 bij de junioren meisjes. Er zit dus duidelijk een stijgende lijn in haar spel. De vraag is hoe ze in deze finale zal presteren. In competitieverband speelt ze bij Het Noorden in de hoofdklasse KNDB.