Zoutelande, 6 t/m 12 december 2021
Programma

Zondag 5 december
- Aankomst speelster en officials

Maandag 6 december
- 10:30 uur: Openingsceremonie
- 11:00 uur: Ronde 1

Dinsdag 7 december
- 11:00 uur: Ronde 2

Woensdag 8 december
- 11:00 uur: Ronde 3

Donderdag 9 december
- 11:00 uur: Ronde 4

Vrijdag 10 december
- 11:00 uur: Ronde 5

Zaterdag 11 december
- 11:00 uur: Ronde 6

Zondag 12 december
- 09:30 uur: Ronde 7
- 15:00 uur: Prijsuitreiking
- Eventueel barrages
Toernooibase

Koppositie voor Jacqueline Schouten

Jacqueline Schouten won in het NK dammen voor vrouwen ook haar tweede partij. Met vier punten gaat de speelster uit Haarlem nu alleen aan de leiding, met een punt voorsprong op Laura Timmerman.

Brabra Graas - Jacqueline Schouten

Brabra Graas – Jacqueline Schouten

Door Daaf Kasse

Jacqueline won overtuigend van Barbara Graas, die na haar prima gelijkspel tegen Vitalia Doumesh (goed voor de rondeprijs op de Facebookpagina van International Draughts!) nu een duidelijk mindere dag had. Jacqueline bouwde een mooie aanvalsstand op en dankzij de vele passieve schijven van Barbara streek Jacqueline al na 44 zetten de winst op.

Er vielen op deze tweede speeldag twee beslissingen. Daniëlla de Vos won in een heel aardige partij van debutante Tamar Visser. Deze plaatste met 28.28-23?! een riskante opstoot die haar op de lange duur een schijf kostte. Daarmee was de strijd nog lang niet gestreden, want zelfs in het eindspel van een dam tegen vier schijven (waarvan twee veilig aan de rand!) gaven de computerprogramma’s nog een wonderbaarlijke ontsnapping voor de jonge Friezin aan. Achter het bord vond Tamar deze uitweg niet zodat Daniëlla voor het eerst sinds 22 november 2000 (!) weer een zege op het NK boekte.

Op de tweede speeldag werden er drie duels tussen de topfavorieten gespeeld, maar die leverden geen van alle een beslissing op. Heike Verheul speelde een uitstekende partij tegen Vitalia Doumesh waarin ze op weg leek naar een verrassing, maar Vitalia hield het hoofd koel en wikkelde feilloos af naar een gelijkspel. Het duel tussen Ester van Muijen en Laura Timmerman leverde ook geen winnaar op, en dat gold ook voor het inhaalduel uit de eerste ronde dat Heike en Ester afwerkten.