Zoutelande, 6 t/m 12 december 2021
Programma

Zondag 5 december
- Aankomst speelster en officials

Maandag 6 december
- 10:30 uur: Openingsceremonie
- 11:00 uur: Ronde 1

Dinsdag 7 december
- 11:00 uur: Ronde 2

Woensdag 8 december
- 11:00 uur: Ronde 3

Donderdag 9 december
- 11:00 uur: Ronde 4

Vrijdag 10 december
- 11:00 uur: Ronde 5

Zaterdag 11 december
- 11:00 uur: Ronde 6

Zondag 12 december
- 09:30 uur: Ronde 7
- 15:00 uur: Prijsuitreiking
- Eventueel barrages
Toernooibase

Jacqueline Schouten slaat aanval op eerste plaats af

Op de derde speeldag van het NK vrouwen had koploopster Jacqueline Schouten het lastig. Tegen Heike Verheul kwam ze met een optisch nadelige stand uit de opening, vooral dankzij een lelijke hangende schijf op veld 40. Na 29.34-30! waren de problemen op haar lange vleugel over en met het handige offer 44.33-28! stelde ze het punt veilig.

Door Daaf Kasse

Vitalia Doumesh - Ester van Muijen

Vitalia Doumesh – Ester van Muijen

Jacqueline leidt nu met een punt voorsprong op Vitalia Doumesh en Laura Timmerman. Vitalia pakte haar eerste zege in dit NK ten koste van Ester van Muijen, die al snel een hekstelling toeliet en daar de zure gevolgen van ondervond. Na de verbreking was haar schijvenverdeling verre van optimaal. Na 33.34-30! stond Ester voor de keuze: schijfverlies accepteren of op termijn een doorbraak toelaten. Ze koos voor het eerste maar kwam daarna nog een heel eind. Zo is het volgens Kingsrow na de ruil 48.39-33? nog lange tijd remise. Pas na 53…18-22?, waar 19-23! goed is voor een punt, kon Vitalia opgelucht ademhalen.

Laura Timmerman trof een sterk spelende Tamar Visser tegenover zich. De debutante uit Bartlehiem liet zien dat ze niet te onderschatten is. In een interessante flankpartij dwong Laura, gebruik makend van de twee hoge randschijven van Tamar, een damcombinatie naar veld 3 af, maar meer dan een punt leverde dat niet op.

Barbara Graas pakte op dag drie haar eerste zege in dit toernooi. Op de 24ste zet ging Daniëlla de Vos zwaar in de fout met 40-35? Na 30-34! won Barbara een schijf en omdat er van enige compensatie voor de witspeelster geen sprake was gingen de twee punten naar de recordhoudster wat NK-deelnames betreft.