Zoutelande, 6 t/m 12 december 2021
Programma

Zondag 5 december
- Aankomst speelster en officials

Maandag 6 december
- 10:30 uur: Openingsceremonie
- 11:00 uur: Ronde 1

Dinsdag 7 december
- 11:00 uur: Ronde 2

Woensdag 8 december
- 11:00 uur: Ronde 3

Donderdag 9 december
- 11:00 uur: Ronde 4

Vrijdag 10 december
- 11:00 uur: Ronde 5

Zaterdag 11 december
- 11:00 uur: Ronde 6

Zondag 12 december
- 09:30 uur: Ronde 7
- 15:00 uur: Prijsuitreiking
- Eventueel barrages
Toernooibase

NK blijft spannend tot de laatste dag

Door Daaf Kasse

Het belooft zaterdag een heel spannende slotdag te worden op het NK voor vrouwen. In de voorlaatste ronde kwam koploopster Denise van Dam remise overeen met Ester van Muijen, terwijl Vitalia Doumesh afrekende met Laura Timmerman.

Denise begint zaterdag met een punt voorsprong aan haar partij tegen Jorien Alink. Met Ester van Muijen als tegenstander heeft Vitalia Doumesh op papier een iets pittiger programma dan de verrassende nummer één.

Denise van Dam moest het tegen Ester van Muijen niet van haar opening hebben, maar toen Ester in het middenspel de zaak wilde forceren kreeg Denise ineens kansen. In de zeer onoverzichtelijke stand na 43.35-30 is 14-19! al heel sterk, en later miste Denise ook nog het winnende 52…21-27! Ze ruilde met 52…18-22? waarna snel remise overeengekomen werd.


Laura Timmerman – Vitalia Doumesh

Vitalia Doumesh gebruikte in haar partij tegen Laura Timmerman de halve hekstelling als wapen. Dat bleek een kansrijke strategie, want in het middenspel moest Laura zeer op haar tellen passen. In plaats van 45.47-41? was 31-26 veel beter geweest. Nu kon Vitalia ten koste van een schijf doorbreken naar dam, waarna het snel bekeken was.

De kansen van Heike Verheul om haar titel te prolongeren waren al bijna verkeken, maar na haar verrassende gelijkspel tegen Annemieke Stunnenberg is ze definitief haar titel kwijt. Ondanks groot voordeel slaagde Heike er niet in de taaie verdediging van Annemieke te slopen. Kingsrow geeft aan dat 43…18-22! goede kansen op winst had geboden. In de partij liet Heike een doorbraak naar dam toe die Annemieke snel een punt opleverde.

Jacqueline Schouten boekte eindelijk haar eerste zege in dit toernooi. Jorien Alink liet haar korte vleugel opsluiten en daar had ze al snel spijt van. Ze moest een schijf prijsgeven en kwam er daarna niet meer aan te pas.