Zoutelande, 6 t/m 12 december 2021
Programma

Zondag 5 december
- Aankomst speelster en officials

Maandag 6 december
- 10:30 uur: Openingsceremonie
- 11:00 uur: Ronde 1

Dinsdag 7 december
- 11:00 uur: Ronde 2

Woensdag 8 december
- 11:00 uur: Ronde 3

Donderdag 9 december
- 11:00 uur: Ronde 4

Vrijdag 10 december
- 11:00 uur: Ronde 5

Zaterdag 11 december
- 11:00 uur: Ronde 6

Zondag 12 december
- 09:30 uur: Ronde 7
- 15:00 uur: Prijsuitreiking
- Eventueel barrages
Toernooibase

Denise van Dam op weg naar een verrassing in NK?

Door Daaf Kasse

In het NK dammen zijn inmiddels vier van de zeven ronden achter de rug. Na de loodzware woensdag, met twee speelronden, gaat Denise van Dam aan de leiding met zeven punten.

De 24-jarige studente uit Nijmegen won op de derde speeldag van Jacqueline Schouten en Annemieke Stunnenberg en heeft in het klassement inmiddels al twee punten voorsprong op het duo Vitalia Doumesh en Laura Timmerman.

Denise speelde in de ochtendronde een sterke partij tegen Jacqueline Schouten, waarin een kettingstelling het centrale thema was. Na de verbreking met 46.31-26 miste Jacqueline het offer 47…16-21! gevolgd door 18-23. Deze variant had remise betekend, in de partij kwam Jacqueline er niet meer aan te pas. Later won Denise in een klassieke partij van Annemieke Stunnenberg, die het zichzelf met 34.28-22? wel erg lastig maakte. Annemieke moest een schijf inleveren en hoewel ze daarna wel ergens kansen op een punt heeft gehad kwam daar in de praktijk niets van terecht.

Laura Timmerman speelde woensdag twee keer gelijk en zal vooral aan de remise tegen Jorien Alink geen goede herinneringen overhouden. De KVO die ze in die partij op het bord kreeg had genoeg moeten zijn voor de volle winst.

Vitalia Doumesh doet ook nog volop mee in de strijd om de titel. Na een gelijkspel tegen Heike Verheul in de ochtendronde maakte ze ’s middags indruk met een gestroomlijnde zege op Jacqueline Schouten.

Het NK van 2019 is nog niet het toernooi van Heike Verheul. Na haar partij tegen Vitalia Doumesh liep het tegen Jorien Alink bepaald niet van een leien dakje, maar in het late middenspel leek het toch nog goed te komen voor de titelverdedigster. Op Toernooibase staan diverse winstplannen, maar de variant die Heike koos resulteerde in een gelijkspel zodat ze inmiddels tegen een achterstand van drie punten op de koploopster aankijkt.