Zoutelande, 6 t/m 12 december 2021
Programma

Zondag 5 december
- Aankomst speelster en officials

Maandag 6 december
- 10:30 uur: Openingsceremonie
- 11:00 uur: Ronde 1

Dinsdag 7 december
- 11:00 uur: Ronde 2

Woensdag 8 december
- 11:00 uur: Ronde 3

Donderdag 9 december
- 11:00 uur: Ronde 4

Vrijdag 10 december
- 11:00 uur: Ronde 5

Zaterdag 11 december
- 11:00 uur: Ronde 6

Zondag 12 december
- 09:30 uur: Ronde 7
- 15:00 uur: Prijsuitreiking
- Eventueel barrages
Toernooibase

Denise van Dam en Laura Timmerman aan de leiding

Door Daaf Kasse

Een grote verrassing op de tweede dag van het NK dammen voor vrouwen: titelhoudster Heike Verheul liep tegen Denise van Dam een even onverwachte als pijnlijke nederlaag op.

En dat terwijl er in haar partij lange tijd geen vuiltje aan de lucht leek. Met een korte vleugelopsluiting maakte Heike het haar tegenstandster lastig, maar met 32.39-34? (veel beter is 39-33!) ging ze in de fout. Denise antwoordde met 24-29! Een zet later was 3-9! aanzienlijk nauwkeuriger dan het gespeelde 20-25, maar toen Heike 27-22? speelde in plaats van 42-37! won Denise door een sierlijke combinatie.

Heike Verheul – Denise van Dam

Denise veroverde dankzij haar winstpartij de koppositie, maar ze moet deze delen met Laura Timmerman. Laura was te sterk voor Annemieke Stunnenberg, die in een spannende klassieke partij niet het sterkste verweer vond.

De overige twee partijen van de tweede speeldag eindigden in een gelijkspel. Jorien Alink kampte in haar partij tegen Vitalia Doumesh met een kwetsbare klassieke positie maar de drievoudige kampioene uit Alkmaar kon haar voordeel niet omzetten in een overwinning. In het duel tussen Jacqueline Schouten en Ester van Muijen koos eerstgenoemde in de opening voor een ongebruikelijke ruil inclusief tijdelijk offer. Ester kreeg daarna wel wat terreinvoordeel maar te weinig om haar eerste zege in dit toernooi te pakken.