Zoutelande, 6 t/m 12 december 2021
Programma

Zondag 5 december
- Aankomst speelster en officials

Maandag 6 december
- 10:30 uur: Openingsceremonie
- 11:00 uur: Ronde 1

Dinsdag 7 december
- 11:00 uur: Ronde 2

Woensdag 8 december
- 11:00 uur: Ronde 3

Donderdag 9 december
- 11:00 uur: Ronde 4

Vrijdag 10 december
- 11:00 uur: Ronde 5

Zaterdag 11 december
- 11:00 uur: Ronde 6

Zondag 12 december
- 09:30 uur: Ronde 7
- 15:00 uur: Prijsuitreiking
- Eventueel barrages
Toernooibase

Heike Verheul op herhaling in Zoutelande

Door Daaf Kasse

De openingsronde van het NK vrouwen in Zoutelande riep herinneringen op aan die van 2018. Net als toen waren Heike Verheul en haar WSDV-clubgenote Ester van Muijen aan elkaar gekoppeld, en ook nu trok Heike aan het langste eind.

Nog een opmerkelijke overeenkomst: opnieuw kreeg Ester met de witte schijven een randschijf op veld 15, waar ze meer last dan gemak van had. Met subtiel spel trok Heike groot voordeel naar zich toe. Tegen haar aanval door het midden bleek geen kruid gewassen zodat Ester het na 49 zetten voor gezien hield.

Heike Verheul

Hoewel er zeer ondernemend werd gespeeld in de openingsronde was de overwinning van Heike de enige beslissing. Vitalia Doumesh kon niet winnen van Denise van Dam, ondanks een decorwisseling op de 32ste zet. Vitalia doorbrak met 23-28 de klassieke structuur om de linkervleugel van Denise te bestoken, maar ondanks grote tijdnood pakte Denise steeds de goede schijf en kwam ze met de schrik vrij.

Het duel tussen Laura Timmerman en Jacqueline Schouten was van begin tot eind de moeite van het bekijken meer dan waard. Met 47.26-21! dwong Laura een dure doorbraak naar dam af, maar Jacqueline forceerde daarna vrij gemakkelijk een puntendeling.

In het klassieke duel tussen Annemieke Stunnenberg en Jorien Alink, twee speelsters met Bennekomse roots en daarom op dag één aan elkaar gekoppeld, werd het evenwicht slechts één keer verbroken. Kingsrow gaf aan dat Annemieke op zet 43 26-21!! had moeten spelen, waarna Jorien in grote moeilijkheden zou zijn gekomen. Na 27-21? bleken de winstkansen voor wit als sneeuw voor de zon verdwenen.