Zoutelande, 6 t/m 12 december 2021
Programma

Zondag 5 december
- Aankomst speelster en officials

Maandag 6 december
- 10:30 uur: Openingsceremonie
- 11:00 uur: Ronde 1

Dinsdag 7 december
- 11:00 uur: Ronde 2

Woensdag 8 december
- 11:00 uur: Ronde 3

Donderdag 9 december
- 11:00 uur: Ronde 4

Vrijdag 10 december
- 11:00 uur: Ronde 5

Zaterdag 11 december
- 11:00 uur: Ronde 6

Zondag 12 december
- 09:30 uur: Ronde 7
- 15:00 uur: Prijsuitreiking
- Eventueel barrages
Toernooibase

Strijd om de vrouwentitel WSDV-onderonsje

Zoutelande, 23 maart 2018, Daaf Kasse
De naam van de nieuwe Nederlandse kampioene is pas op de slotdag bekend. In de voorlaatste ronde morste koploopster Heike Verheul een belangrijk punt tegen Barbara Graas. Haar clubgenote Ester van Muijen profiteerde: dankzij een winstpartij tegen Laura Timmerman verkleinde Ester haar achterstand op Heike tot slechts één punt. Omdat Heike het op de slotdag moet opnemen tegen Vitalia Doumesh en Ester hekkensluiter Nicole Schouten treft krijgt het toernooi een prachtige ontknoping.

Heike Verheul speelde tegen Barbara Graas een goede klassieke partij waarin haar overwicht in het centrum beslissend leek. Zeker toen Barbara een lelijke hangende schijf op veld 31 kreeg. Met de ruil 48…23-28 vergaloppeerde Heike zich echter. Barbara brak via een verrassende wending door naar dam. Heike ging in het eindspel nog even voor een plusje maar dat zat er echt niet meer in.

Ester van Muijen

Ester van Muijen en Laura Timmerman speelden een prachtige partij. Vorig jaar hield Laura – ook in de voorlaatste ronde – door een knappe zege Ester van het podium, maar dit jaar nam Ester revanche. Al op de 28ste zet kon Ester winnend toeslaan met 44-39!, gevolgd door 32-28 en een slagje naar veld 10. Die doorbraak naar 10 kwam er via een andere truc later wel, maar het macro-eindspel was verre van duidelijk. Na 42.44-49! had Laura nog een remise-afspel kunnen bereiken, maar na het dubbeloffer met 35-40 was het snel bekeken.

Vitalia Doumesh raakt haar titel kwijt, maar dankzij een overtuigende zege in een halve hekstellingpartij tegen Nicole Schouten is een podiumplaats nog niet helemaal buiten beeld. Ook Denise van Dam won na drie nederlagen op rij weer eens: in een aanvalspartij liet ze Jacqueline Schouten alle hoeken van het bord zien.