Zoutelande, 6 t/m 12 december 2021
Programma

Zondag 5 december
- Aankomst speelster en officials

Maandag 6 december
- 10:30 uur: Openingsceremonie
- 11:00 uur: Ronde 1

Dinsdag 7 december
- 11:00 uur: Ronde 2

Woensdag 8 december
- 11:00 uur: Ronde 3

Donderdag 9 december
- 11:00 uur: Ronde 4

Vrijdag 10 december
- 11:00 uur: Ronde 5

Zaterdag 11 december
- 11:00 uur: Ronde 6

Zondag 12 december
- 09:30 uur: Ronde 7
- 15:00 uur: Prijsuitreiking
- Eventueel barrages
Toernooibase

Spanning stijgt in het NK vrouwen

Zoutelande, 22 maart 2018, Daaf Kasse
De twee laatste ronden in het NK dammen voor vrouwen beloven zeer spannend te gaan worden. Heike Verheul bleef in de vijfde ronde aan de leiding door een eenvoudige zege op Nicole Schouten, maar omdat Laura Timmerman zeer verrassend Vitalia Doumesh wist te verslaan bleef de voorsprong voor de koploopster beperkt tot één punt.

De partij tussen Heike en Nicole was al na zo’n twintig zetten beslist. Na 19…2-7! is 39-34 aangewezen maar na 39-33? kreeg Nicole een voorpost op veld 24 die niet meer te verdedigen was.

Vitalia Doumesh

De partij tussen Laura Timmerman en Vitalia Doumesh kreeg een bizar slot. Vitalia had het lange tijd lastig omdat Laura een sterke aanvalsschijf op veld 24 had, maar Vitalia wist met het offer 48…23-28 door te breken naar dam. Daarna was het voor Laura even puzzelen of er wellicht nog een plusremise inzat. Dat bleek het geval: met een tweede witte dam op het bord zou dat plusje er komen, al moest daarvoor nog wel even de kroonschijf naar de damlijn worden gemanoeuvreerd. Nadat Vitalia het aanbod van een minremise had afgeslagen ging ze op zet 69 zwaar in de fout: met 16-21! pakte Laura de zware dam af en streek tot haar eigen verbazing twee punten op.

Ester van Muijen heeft zich na de nederlaag in de openingsronde tegen Heike Verheul knap hersteld. In de vijfde ronde pakte ze in een leuk duel tegen Denise van Dam haar derde zege. Een grote fout op zet 45 werd Denise fataal.

Vielen er in de vijfde ronde dan helemaal geen remises? Nee, want Jacqueline Schouten won in een aanvalspartij van Barbara Graas, die na een grote afwikkeling zicht had op een punt maar met 44…18-23? de beslissende fout maakte.