Zoutelande, 6 t/m 12 december 2021
Programma

Zondag 5 december
- Aankomst speelster en officials

Maandag 6 december
- 10:30 uur: Openingsceremonie
- 11:00 uur: Ronde 1

Dinsdag 7 december
- 11:00 uur: Ronde 2

Woensdag 8 december
- 11:00 uur: Ronde 3

Donderdag 9 december
- 11:00 uur: Ronde 4

Vrijdag 10 december
- 11:00 uur: Ronde 5

Zaterdag 11 december
- 11:00 uur: Ronde 6

Zondag 12 december
- 09:30 uur: Ronde 7
- 15:00 uur: Prijsuitreiking
- Eventueel barrages
Toernooibase

Topduel eindigt in een gelijkspel

Zoutelande, 21 maart 2018, Daaf Kasse
In de vierde ronde van het NK dammen voor vrouwen is het topduel tussen de koploopster, Heike Verheul, en de nummer twee Laura Timmerman in een gelijkspel geëindigd. Gedurende een groot deel van de partij moest Laura alle zeilen bijzetten om een vierde winstpartij van de Utrechtse damster te voorkomen.

Dankzij de gelijktijdige bezetting van de velden 22 en 24 was het spitsroeden lopen voor Laura. Ook toen het spel in klassiek vaarwater kwam bleef het uitkijken voor de achtervolgster, maar in het eindspel dat op het bord verscheen zat er voor Heike geen winst meer in. Bij de analyse na afloop bleek dat er waarschijnlijk wel een plusremise ingezeten heeft voor Heike. Dat had haar kansen op de titel aanzienlijk vergroot, nu blijft het voorlopig spannend aan de kop.

Vitalia Doumesh pakte op de derde speeldag eindelijk haar eerste zege. Tegen de niet geheel fitte Denise van Dam kreeg ze een mooie aanval in handen en voerde ze daarna de druk steeds verder op. Volgens Kingsrow kon Denise op de 55ste zet met 12-17! nog remise maken, maar nadat ze 14-20? had gespeeld was haar stand niet meer te redden. Vitalia deelt nu de derde plaats met Ester van Muijen, die een prima partij speelde tegen Jacqueline Schouten en dankzij een doorbraakcombinatie naar veld 7 de winst pakte.

Net als Vitalia pakte ook Barbara Graas haar eerste zege. In een thematische partij speelde ze de flankaanval van Nicole Schouten sterk tegen. Op de 38ste zet maakte Nicole de beslissende fout. Na 8-12 is haar stand met een beetje kunst- en vliegwerk nog te redden, maar na 22-28? brak Barbara snel door naar dam en was het snel bekeken.