Zoutelande, 6 t/m 12 december 2021
Programma

Zondag 5 december
- Aankomst speelster en officials

Maandag 6 december
- 10:30 uur: Openingsceremonie
- 11:00 uur: Ronde 1

Dinsdag 7 december
- 11:00 uur: Ronde 2

Woensdag 8 december
- 11:00 uur: Ronde 3

Donderdag 9 december
- 11:00 uur: Ronde 4

Vrijdag 10 december
- 11:00 uur: Ronde 5

Zaterdag 11 december
- 11:00 uur: Ronde 6

Zondag 12 december
- 09:30 uur: Ronde 7
- 15:00 uur: Prijsuitreiking
- Eventueel barrages
Toernooibase

Heike Verheul nog zonder puntverlies

Zoutelande, 20 maart 2018, Daaf Kasse
Heike Verheul heeft op het NK dammen voor vrouwen tot nu toe al haar partijen gewonnen. Op de tweede speeldag maakte ze indruk met overwinningen op Jacqueline Schouten en Denise van Dam.

Jacqueline speelde op de twintigste zet het uiterst riskante 22-27?! en zag haar stelling langzaam maar zeker afbrokkelen. Helemaal foutloos was het spel van Heike niet (de computer gaf op de 43ste zet nog een variant voor haar tegenstandster aan die naar remise neigt) maar in het 4-om-2-eindspel dat op het bord kwam liet ze de winst niet meer glippen.

NK Dammen Vrouwen

In de middagronde zadelde ze Denise van Dam eerst met een randschijf en daarna met een kortevleugelopsluiting op. Problemen te over dus voor Denise die veel tijd verbruikte en na de 33ste zet van Heike door tijdsoverschrijding verloor.

Laura Timmerman is na drie ronden de enige speelster die nog een beetje bij Heike in de buurt kan blijven. De speelster van Dammend Tilburg won eerst in een boeiende klassieke partij van Barbara Graas. Daarna profiteerde ze van een ernstige fout van Nicole Schouten, die met een lastige KVO kampte maar wel erg eenvoudig een schijf verspeelde.

Het is tot nu toe niet het toernooi van Vitalia Doumesh. De titelhoudster speelde op de tweede dag twee goede partijen waarin ze van alles probeerde, maar zowel tegen Ester van Muijen als Jacqueline Schouten zat er geen winst in. Vitalia heeft inmiddels al drie punten achterstand op Heike Verheul en deelt de derde plaats met Jacqueline Schouten, Ester van Muijen en Denise van Dam.

Vitalia Doumesh

Zowel Ester als Denise pakte op de tweede speeldag de eerste zege. Ester won van Barbara Graas,die op de 27ste zet verkeerd sloeg en daarna geen schijn van kans meer maakte. Denise haalde tegen Nicole Schouten een prachtige combinatie uit. Genoeg voor winst was het waarschijnlijk net niet, maar nadat Nicole verzuimd had 45.41-36! te spelen was het eindspel gewonnen voor Denise.