Zoutelande, 6 t/m 12 december 2021
Programma

Zondag 5 december
- Aankomst speelster en officials

Maandag 6 december
- 10:30 uur: Openingsceremonie
- 11:00 uur: Ronde 1

Dinsdag 7 december
- 11:00 uur: Ronde 2

Woensdag 8 december
- 11:00 uur: Ronde 3

Donderdag 9 december
- 11:00 uur: Ronde 4

Vrijdag 10 december
- 11:00 uur: Ronde 5

Zaterdag 11 december
- 11:00 uur: Ronde 6

Zondag 12 december
- 09:30 uur: Ronde 7
- 15:00 uur: Prijsuitreiking
- Eventueel barrages
Toernooibase

Heike Verheul prima uit de startblokken

Zoutelande, 19 maart 2018, Daaf Kasse
Met een prachtige overwinning op haar teamgenote Ester van Muijen heeft Heike Verheul meteen een belangrijke slag geslagen in het NK vrouwen, dat maandag in het Beach Hotel in Zoutelande van start ging. Na een rustige opening kozen de twee WSDV-speelsters voor een speltype met opgedrongen randschijven.

Dat spelletje lag Heike blijkbaar beter want ze kwam in het middenspel gevaarlijk opzetten op de rechtervleugel van Ester. Op de 49ste zet ging Ester in de fout. Waar 27-22! volgens Kingsrow nog remise is nam ze de terugruil met 38-33?, waarop Heike met enkele krachtzetten de partij in haar voordeel besliste.

Titelhoudster Vitalia Doumesh kan niet bepaald terugzien op een goede start. Tegen Barbara Graas speelde ze een prima partij. Met 26.30-24! spleet ze de vijandelijke stelling in tweeën, maar in het vervolg verwaterde haar voordeel en sleepte Barbara toch nog een punt in de wacht.

Behalve Heike Verheul ging ook Jacqueline Schouten met een winstpartij van start. Tegen haar zus Nicole beleefde ze rond de dertigste zet angstige momenten. Als Nicole 30…11-16! speelt ziet het er zeer slecht uit voor Jacqueline, maar na de terugruil met 21-26? ging het voordeel over naar haar jongere zus, die dan ook gedecideerd won.

Denise van Dam en Laura Timmerman hielden elkaar op een gelijkspel. Het centrale thema was de strijd tegen een witte voorpost op veld 24, maar geen van beide speelsters wist duidelijk voordeel te verkrijgen.

Foto: eerste zet in Zoutelande