Zoutelande, 6 t/m 12 december 2021
Programma

Zondag 5 december
- Aankomst speelster en officials

Maandag 6 december
- 10:30 uur: Openingsceremonie
- 11:00 uur: Ronde 1

Dinsdag 7 december
- 11:00 uur: Ronde 2

Woensdag 8 december
- 11:00 uur: Ronde 3

Donderdag 9 december
- 11:00 uur: Ronde 4

Vrijdag 10 december
- 11:00 uur: Ronde 5

Zaterdag 11 december
- 11:00 uur: Ronde 6

Zondag 12 december
- 09:30 uur: Ronde 7
- 15:00 uur: Prijsuitreiking
- Eventueel barrages
Toernooibase

Voorwoord KNDB

Het is mooi als iedere provincie minimaal 1 groot damevenement kent. Zo kennen we in het land de goed bezochte meerdaagse zomertoernooien in Rotterdam, Heerhugowaard, Hoogeveen, Nijmegen en Brunssum en speciale meerdaagse NK ratingcategorieën in Westerhaar en de Veteranenkampioenschappen in Wageningen.

Zo heeft ook Zeeland als kleine damprovincie een meerdaags damtoernooi en wel het NK dammen voor vrouwen. Dit maal voor de  15e keer in Zoutelande in het Beach-hotel.

We zijn als dambond blij, dat er weer zo’n een mooi vrouwentoernooi is. Als bond willen we immers proberen meer meisjes en vrouwen aan het dammen te krijgen en ook te houden. Waarom dit tot op heden niet is gelukt is een raadsel. Maar ook de schaakbond kent niet veel betere cijfers voor het erg lage % aan vrouwelijke leden. Vanuit NOC*NSF wordt mogelijk een onderzoek naar een verklaring hiervoor opgestart.

Terug naar Zoutelande. Het deelnemersveld telt meestal niet veel verrassingen. Geplaatst voor dit toernooi waren al regerend kampioene Denise van Dam, Heike Verheul, Vitalia Doumesh en Ester van Muijen. Dit viertal wordt gecomplementeerd met een viertal uit de net afgelopen halve finale: Laura Timmerman, Jacqueline Schouten, Barbara Graas en Tamar Visser. Het belooft weer spannend te worden wie er met de titel vandoor mag gaan.

De Stichting damevenementen Zeeland gaat wederom een mooi toernooi organiseren. In het bijna aan het strand gelegen Beach Hotel is het goed toeven. We wensen speelsters, bezoekers, organisatoren en sponsoren een mooi, succesvol en gezellig toernooi toe.

Op 23 maart gaat het toernooi beginnen en eindigt op 28 maart. Hopelijk kan ik, en met mij velen, de opening zelf bijwonen.

Frans de Jonge
Voorzitter KNDB