Zoutelande, 6 t/m 12 december 2021
Programma

Zondag 5 december
- Aankomst speelster en officials

Maandag 6 december
- 10:30 uur: Openingsceremonie
- 11:00 uur: Ronde 1

Dinsdag 7 december
- 11:00 uur: Ronde 2

Woensdag 8 december
- 11:00 uur: Ronde 3

Donderdag 9 december
- 11:00 uur: Ronde 4

Vrijdag 10 december
- 11:00 uur: Ronde 5

Zaterdag 11 december
- 11:00 uur: Ronde 6

Zondag 12 december
- 09:30 uur: Ronde 7
- 15:00 uur: Prijsuitreiking
- Eventueel barrages
Toernooibase

Voorwoord KNDB

Hoewel je je oprecht de vraag kunt stellen in hoeverre het terecht is, dat er een specifiek Nederlands kampioenschap voor dames wordt georganiseerd, zijn het vooral prioriteringen die hebben voorkomen dat die discussie voor dit kampioenschap al zijn gevoerd. Kortom het 46ste toernooi om de landelijke titel is daar.

In de week van 19 t/m 24 maart zullen acht dames om de titel van Nederlands kampioene gaan strijden. Het is al weer de dertiende keer dat de volijverige stichting Damevenementen Zeeland de organisatie voor dit kampioenschap heeft verzorgd. Niet alleen hen, maar vooral ook hoofdsponsor Beach Hotel zijn wij veel dank verschuldigd voor de grote inspanning die zij zich ieder jaar weer getroosten.

Al in 2003 had ik het voorrecht om ook in het Beach Hotel de eerste Nederlandse wereldkampioene te mogen huldigen. De toenmalige voorzitter van het NOC/NSF, Erica Terpstra was er bij om Olga Kameesleva toen nadrukkelijk in het Zeeuwse zonnetje te zetten.

Als KNDB zijn wij blij dat er nog zovelen zijn, die zich volstrekt belangeloos voor onze sport inzetten. Als KNDB zijn wij blij met sponsoren als het Beach Hotel, omdat het organiseren van dergelijke ogenschijnlijk normale kampioenschappen toch steeds een grotere uitdaging blijkt te zijn. Als KNDB hopen en vertrouwen wij op een fantastisch en sportief toernooi dat velen zal inspireren om wanneer en waar dan ook, met plezier achter een dambord plaats te nemen.

Ebbo de Jong,

Voorzitter KNDB

Halve finale NK Vrouwen 2018